Ultimele Știri

Guvernul Republicii Moldova va fi votat astăzi

moldova

Ședința de votare a Guvernului Filip va avea loc astăzi. Decizia a fost luată de Biroul Permanent al Parlamentului. Potrivit lui Andrian Candu, Parlamentul este gata să voteze chiar astăzi pentru Guvernul Filip. Ședința urmează să aibă loc la ora 16:00.

„Majoritatea membrilor Biroului Permanent au decis ca ședința Parlamentului să aibă loc chiar astăzi, 20 ianuarie, la ora 16. Asta în cazul în care Pavel Filip, candidatul desemnat este gata”, a declarat Andrian Candu.

Prin votarea Guvernului Filip, oligarhul Plahotniuc reușește să preia frâiele puterii și nu se va lăsa până nu îl va demite din funcție pe Nicolae Timofti, președintele Republicii Moldova.

„Soluția politică a conflictului va fi corelată cu obiectivul de integrare europeană a țării. Reglementarea definitivă a conflictului trebuie să asigure caracterul viabil, democratic, independent și suveran al statului reunificat”, se arată în Programul de guvernare.

Pe termen scurt, preocupările majore ale Guvernului Filip sunt orientate spre înlăturarea riscurilor la adresa securității interne și externe a statului, spre stabilizarea sectorului bancar, spre sancționarea și combaterea fraudelor financiare, spre asigurarea unui echilibru între consolidarea fiscală sustenabilă și impulsionarea dezvoltării economice, precum și spre protejarea veniturilor cetățenilor.

Pe termen mediu, prioritățile Guvernului includ sporirea bunăstării cetățeanului prin asigurarea unei creșteri economice incluzive și susținerea grupurilor vulnerabile ale societății, combaterea corupției, reformarea justiției și a instituțiilor de drept, care să garanteze supremația legii, reintegrarea țării, asigurarea accesului la educație și sănătate de calitate, sporirea calității serviciilor prestate cetățenilor, reducerea costurilor administrative și a decalajelor de dezvoltare între regiuni, precum și asigurarea securității economice, financiare și energetice a țării.

„Scopul final al actului de guvernare este un stat puternic, care să servească poporul. Un stat cu instituții corecte și drepte, care acționează în baza principiului transparenței și eficienței. Un stat unde funcționează legea, unde instituțiile de drept sînt depolitizate, unde justiția se face în interesul cetățeanului, iar banul public este cheltuit în interesul public. Un stat în care corupția și crima sînt efectiv combătute, iar prioritare sînt respectul pentru drepturile și libertățile omului, refacerea spiritului comunitar și întărirea solidarității. Pentru a reuși în acest angajament, vom apela la resurse profesionale”, se arată în Programul de guvernare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*