Ultimele Știri

Guvernul pregăteşte un impozit special pe venit! Ce va face cu banii încasați

Guvernul ia în calcul introducerea unui impozit special pe venit, banii încasați urmând să fie gestionați de un Fond Naţional de Locuire, menit să ofere asistenţă financiară pentru dezvoltarea de locuinţe ieftine, potrivit Strategiei Naţionale de Locuire întocmită de Ministerul Dezvoltării.

Ministerul Dezvoltării lucrează de ceva timp la Strategia Naţională de Locuire, iar aceasta va fi gata în perioada imediat următoare.

Strategia menţionată prevede înfiinţarea unui Fond Naţional de Locuire al cărui obiectiv să fie „sporirea disponibilităţii locuinţelor de calitate bună, eficiente energetic şi la un preţ convenabil, evitând în acelaşi timp cheltuielile ineficiente de fonduri publice“, conform Capital.ro.

În Strategia Naţională de Locuire se precizează faptul că banii pentru susținerea acesteia ar putea fi obţinuţi prin direcţionarea către acest fond a unui procent din taxele aplicate pe transferul proprietăţii. Pe acelaşi model se are în vedere şi direcţionarea unui procent din încasările de impozit pe case, apartamente şi terenuri ale primăriilor.

De asemenea, bani s-ar mai putea obţine şi din chiriile proprietăţilor deţinute de stat sau prin emiterea de obligaţiuni de către fond pe baza fluxului de venituri garantat din închirierea proprietăţilor statului

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*