Ultimele Știri

Guvernul pregătește taxe mai mari pentru firmele de apartament

Potrivit noului Cod Fiscal, proiect care încă se află în dezbatere, firmele mici vor plăti o taxă suplimentară.

Guvernul pregătește noi taxe pentru firmele mici, de apartament, în cazul în care acestea nu au angajați. Oficialii speră ca în acest fel să îi încurajeze pe antreprenori să facă angajări.

Patronii vor fi obligați să plătească pe lângă impozitul de trei la sută din venit şi o sumă fixă, de 1.530 de lei pe trimestru.

Totuși acestă măsură este una drastică, consideră Consiliul Național pentru IMM-uri, care atrage atenția că dacă acest proiect va fi aprobat, peste jumătate de astfel de firme se vor închide. La ora actuală, în România, există 278.000 de microîntreprinderi fără angajaţi.

Consiliul Legislativ al Parlamentului a atras deja atenţia că această taxă ar putea fi considerată discriminatorie.

Regimul fiscal al microintreprinderilor urmează să se schimbe semnificativ, dacă noul Cod fiscal va intra în vigoare. Modificarea cotelor de impozitare și a plafonului de încadrare în categoria microintreprinderilor sunt câteva dintre măsurile care vor avea impact asupra veniturilor și a activității acestei categorii de firme.

În documentul propus de Ministerul Finanțelor se prevede creșterea treptată a plafonului pentru încadrarea ca microintreprindere, de la 65.000 euro în prezent, la 75.000 euro în 2017, 85.000 euro în 2018 și chiar 100.000 euro începând cu 2019.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*