Ultimele Știri

Guvernul Ponta a ținut banii la sertar: 9 miliarde lei au rămas necheltuiți după primele 10 luni

ponta

Peste 9 miliarde de lei au rămas necheltuiți după primele 10 luni, aceștia fiind de fapt luați de fostul Executiv în special de la investițiile publice și de la fondurile europene.

Fostul Guvern a ținut să se facă remarcat în repetate rânduri prin evidențierea economiilor făcute și prin excedentul bugetar. Așa-zisele economii erau însă rezultatatul banilor tăiați de la investiții și de la cofinanțarea fondurilor europene.

Execuția bugetului general consolidat la finele primelor zece luni ale anului 2015 s-a încheiat cu un excedent de 9,04 miliarde de lei, respectiv 1,28% din PIB, față de excedentul de 1,9 miliarde de lei, respectiv 0,29% din PIB, înregistrat în perioada similară din 2014, conform datelor publicate miercuri de Ministerul Finanțelor Publice.

Astfel s-a ajuns ca după primele nouă luni, excedentul fusese de 6,1 miliarde lei, respectiv 0,87% din PIB.

Veniturile bugetului general consolidat, în sumă de 191,6 miliarde de lei, reprezentând 27,2% din PIB, au fost în primele zece luni din 2015 cu 7,9% mai mari în termeni nominali față de aceeași perioadă a anului precedent, iar ca pondere în PIB cu 0,6 puncte procentuale.

Pe de altă parte, cheltuielile bugetului general consolidat, în sumă de 182,6 miliarde de lei, au crescut în termeni nominali cu 4% față de aceeași perioadă din anul precedent, dar s-au diminuat cu 0,4 pp ca pondere în PIB, potrivit Realitatea.net.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*