Guvernul Marii Britanii va majora taxele și va reduce cheltuielile, în contextul Brexit

  • Nicoleta Ungureanu
  • 28 iunie 2016
  • Externe

Marea Britanie este nevoită să reducă din cheltuieli și să mărească taxele pentru a putea face față stării economice dificile cauzată de ieșirea din Uniunea Europeană, conform unor declarații făcute de ministrul britanic de Finanțe, George Osborne, într-un interviu acordat BBC, transmite Reuters.

Osborne a declarat că Marea Britanie va fi un exemplu pozitiv, arătând întregii lumii că se poate încadra cu sucees în bugetul de care dispune.

„Vom face tot posibilul pentru a furniza securitate fiscală populației, vom arăta țării și întregii lumi că Executivul poate cheltui pe măsura bugetului”, a explicat Osborne. Întrebat dacă asta implică majorarea taxelor și reducerea cheltuielile, ministrul britanic de Finanțe a răspuns afirmativ.

George Osborne a avertizat: „Suntem într-o perioadă prelungită de ajustări economice în Marea Britanie. Ne ajustăm la viața din afara UE și nu va fi atât de roz ca viața în interiorul UE”.

Declarațiile lui Osborne vin la o zi după ce agențiile de evaluare financiară Fitch Ratings și Standard & Poor’s au revizuit în scădere ratingul suveran al Marii Britanii și au avertizat că ar putea urma alte retrogradări, deoarece votul pentru ieșirea țării din UE (Brexit) va afecta economia, conform Agerpres.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *