Ultimele Știri

Guvernul lansează un amplu program de construcții de locuințe de serviciu

Guvernul a decis, astăzi, lansarea unui amplu program de construcții de locuințe de serviciu pentru angajații din ministere, consilii județene, primării și alte instituții centrale și locale, conform profit.ro.

Numărul locuințelor va fi stabilit pe baza cererilor formulate de autoritățile locale.

Casele vor fi repartizate funcționarilor publici și angajațiilor din instituții publice centrale și locale sau structuri aflate în coordonarea, subordonarea sau sub autoritatea acestora, care nu dețin sau nu au deținut în proprietate, individual sau în comun, împreună cu soții lor, o locuință în localitatea în care lucrează, cu excepția cotelor-părți din locuințe dobândite prin moștenire.

Guvernul este pregătit să scoată din buget 1,27 miliarde de lei pentru 8.500 de locuințe care să fie construite în 5 ani, până în 2021, dintre care 6.500 imobile să fie și finalizate în acest interval.

Ministerul Apărării, de exemplu, a transmis anul trecut că are nevoie de 14.929 locuințe de serviciu în 53 de localități, pentru 20.366 cadre militare în activitate, soldați și gradați profesioniști.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*