Guvernul ia măsuri drastice: Cine sunt profesorii care vor pierde până la 800 de lei din salariu. Aceștia amenință cu proteste

  • Nicoleta Ungureanu
  • 5 septembrie 2016
  • Educație

Mii de angajați din învățământ au parte de reduceri salariale majore după ce ordonanța care trebuia să aibă ca scop corectarea inechităților de salarizare și introducerea de bonusuri de performanță pentru Educație și Sănătate a dus de fapt la o scădere drastică a veniturilor inițiale.

Salariile profesorilor au făst reduse cu sume cuprinse între 200 și 800 de lei. Cei mai afectați sunt directorii de școli, care nu vor mai primi 800 de lei, dacă instituția are mai puțin de 35 de clase.

Profesorii amenință cu proteste în cazul în care această problemă nu va fi soluționată, așa cum a promis Mircea Dumitru, ministrul Educației.

„Diminuările salariale sunt, în medie, de 400 de lei de persoană. Putem spune că în situaţia aceasta sunt aproximativ 2.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ preuniversitar. Directorul pierde în jur de 780 de lei la salariu, dispare indemnizația de conducere pentru secretar și pentru contabilă”, spune sindicalistul Marius Nistor, potrivit digi24.ro.

loading...

2 thoughts on “Guvernul ia măsuri drastice: Cine sunt profesorii care vor pierde până la 800 de lei din salariu. Aceștia amenință cu proteste

  1. Nu mai bine sa stea personalul de îngrijire în clase sa facă ore și activități cu , copiii?Eu zic ca da, deoarece o îngrijitoare cu studii medii are salariul cât un prof cu vechime 6_ 10 ani

  2. Dar oare nu ajuta si ei in procesul de invatamant?Ar trebui sa facem si curatenie in clase si in acelasi timp sa ne facem si statele de plata? Si ei au dreptul lor .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *