Guvernul Germaniei a aprobat primul plan de apărare de la sfârșitul Războiului rece. Serviciul militar obligatoriu ar putea fi reintrodus

  • Nicoleta Ungureanu
  • 24 august 2016
  • Externe
Merkel

Guvernul german a aprobat primul plan de apărare a țării de la sfârșitul Războiului rece, acesta având ca principal scop combaterea terorismului și a războiului cibernetic, precum și a atacurilor asupra unor infrastructuri critice, transmite DPA.

Ministrul de interne Thomas de Maziere va prezenta planul în cursul zilei de miercuri, alături de șeful agenției federale de protecție civilă, Christoph Unger, la un centru de tratare a apei din Berlin.

Până în acest moemnt, nu au fost făcute publice detaliile planului de apărare civilă, însă sunt speculații cu privire la posibilitatea reintroducerii serviciului militar obligatoriu, precum și pe aceea de a le cere civililor să-și facă stocuri de apă și alimente pe care să le folosească în situații de urgență.

Măsurile propuse au fost criticate de partidele de opoziție pe motiv că alimentează alarmismul și au declanșat discuții în coaliția Angelei Merkel pe tema subiectului sensibil al reintroducerii serviciului militar obligatoriu, care a fost abolit în 2011, după 55 de ani, conform Agerpres.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *