Ultimele Știri

Guvernul german va continua actuala politică privind criza migranţilor în ciuda rezultatelor din alegerile regionale

imigranti refugiati

Executivul de la Berlin a anunţat luni că nu va abandona actuala politică faţă de criza migranţilor, în ciuda rezultatelor bune obţinute de formaţiunea anti-imigraţie AfD în alegerile regionale de duminică, care au confirmat nemulţumirea cetăţenilor germani faţă de modul în care a fost gestionat valul de refugiaţi, transmite Reuters.

”Guvernul german îşi va continua actuala politică faţă de refugiaţi atât acasă, cât şi pe plan extern”, a precizat luni purtătorul de cuvânt al Guvernului, întrebat dacă Angela Merkel are de gând să-şi modifice răspunsul la adresa crizei migranţilor, după ce rezultatele bune obţinute de Alternativa pentru Germania (AfD) în alegerile locale din trei landuri au confirmat poziţia cetăţenilor faţă de modul în care a fost gestionat valul de refugiaţi.

Astfel, Guvernul a permis înregistrarea a peste un milion de solicitanţi de azil doar în 2015, depăşind capacitatea statului de adăpostire a acestora în centrele de primire pentru refugiaţi.

Alegerile regionale de duminică, care s-au organizat în Renania-Palatinat, Saxonia-Anhalt şi Baden-Wurttenberg, au fost considerate un test pentru politica faţă de migraţie a cancelarului Angela Merkel şi a executivului Uniunii Creştin Democrate. Alegătorii din cele trei landuri germane şi-au exprimat nemulţumirea faţă de modul în care Merkel a gestionat criza migranţilor, acceptând mai mult de 1 milion de solicitanţi de azil în ultimul an, dar şi faţă de atacurile sexuale şi tâlhările din Germania, care au fost întreprinse de migranţi.

Astfel, Uniunea Creştin Democrată a Angelei Merkel a pierdut alegerile în două dintre cele trei landuri care au votat duminică, nereuşind să obţină majoritatea pentru a controla fără probleme legislativele regionale.

În schimb, AfD a obţinut 12,4% dintre voturi în Renania-Palatinat, 15% în Baden-Wurttenberg şi 24,3% în Saxonia-Anhalt.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*