Guvernul face noi modificări: Taxa de pașaport va fi achitată și online sau la ghișeele băncilor

  • Nicoleta Ungureanu
  • 19 iunie 2016
  • Social

Guvernul urmează să schimbe modul de achitare a taxelor pentru pașaport, aceasta urmând să fie achitată online sau la ghișeele băncilor. 

Taxa de pașaport nu va mai fi plătită la unitățile CEC Bank sau la trezorerie, ci va fi achitată online sau la ghișeele băncilor, guvernul urmând să încheie o convenție cu băncile în acest sens.

Documentul pregătit de Guvern stabilește că taxa de pașaport poate fi achitată prin virament, prin mijloace de plată online și alte modalități de plată reglementate de acte normative în vigoare, prin mandat poștal sau în numerar la casieriile instituției publice din care face parte structura cu atribuții în eliberarea și evidența pașapoartelor, la unitățile trezoreriei statului sau la instituțiile de credit cu care sunt încheiate convenții în acest scop, conform Profit.ro.

„Instituțiile publice cu personalitate juridică din care fac parte structurile cu atribuții în eliberarea și evidență pașapoartelor pot încheia cu instituții de credit convenții pentru încasarea taxei de pașaport, cu respectarea legislației în domeniul achizițiilor publice și cu condiția asigurării fondurilor necesare achitării comisioanelor aferente în bugetele proprii. Sumele încasate prin instituții de credit se virează de către acestea cel târziu în prima zi lucrătoare următoare, iar documentele și informațiile care se transmit instituțiilor publice cu personalitate juridică din care fac parte structurile cu atribuții în eliberarea și evidența pașapoartelor pentru justificarea sumelor încasate se stabilesc prin convențiile încheiate”, este operațiunea pregătită de Guvern.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *