Guvernul elimină din birocrații! Ce decizii s-au luat în privința cazierului judiciar și a copiilor legalizate

  • Nicoleta Ungureanu
  • 28 iunie 2016
  • Social

Guvernul urmează să aprobe o ordonanță de urgență care va elimina din prevederile birocratice ce țin de cazierul judiciar și copiile legalizate.

Ordonanța de urgență prevederi schimbări și în ceea ce privește plata taxelor pentru emiterea cărţii de identitate şi paşaport, precum şi adeverinţa pentru înscriere la ajutorul de şomaj, conform premoerului Dacian Cioloș.

“Mâine (marţi-nr.), în şedinţa de Guvern, avem pe ordinea de zi un proiect de ordonanţă de urgenţă care va veni cu un pachet consistent de simplificare şi de reducerea birocraţiei (…) Cazierul judiciar se va solicita doar între instituţii, deci 2,5 milioane de drumuri la poliţie pentru ridicarea unui cazier judiciar vor fi eliminate pentru că instituţiile care vor avea nevoie de un cazier judiciar vor putea să-l solicite direct, la poliţie, fără să ceară cetăţeanului să treacă de la un ghişeu la altul şi să ia o hârtie ca s-o ducă la alt ghişeu”, a anunţat premierul, într-o emisiune la postul public de radio.

 Cioloş a mai adăugat că în cazul copiilor după cartea de identitate, OUG prevede posibilitatea expedierii acestora online, scanate, iar copiile legalizate se elimină, conform Gândul.info.
“Instituţiile care vor cere astfel de copii după anumite documente vor putea să le legalizeze «Conform cu originalul« pe loc. La ridicarea buletinului şi a paşaportului, cetăţenii vor plăti o singură taxa şi într-un singur loc, nu vor mai trebui să plătească diferite taxe la diferite instituţii. Şi celebrele adeverinţe pentru înscrierea la şomaj vor fi eliminate”, a mai spus Cioloş.
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *