Guvernul contruiește case pentru tinerii cu venituri reduse

  • Nicoleta Ungureanu
  • 16 iunie 2016
  • Social

Guvernul plănuiește să construiască locuințe pentru populația cuprinsă între 18 și 35 de ani, cu venituri reduse. Proiectul are scopul de a încuraja tinerii români să rămână și să lucreze în România, asigurând astfel stabilitatea forței de muncă.

Accentul se va pune pe persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, care au o pregătire la nivel liceal sau academic și care, la data depunerii cererii, sunt salariați. Proiectul va contribui la asigurarea stabilităţii forţei de muncă sau la sprijinirea mobilităţii acesteia, după caz, în funcţie de oferta de locuri de muncă existentă.

Grupul țintă îl constituie personalul din domenii precum educație și sănătate, deoarece în aceste domenii se înregistrează un număr mic de specialiști. De asemenea, Guvernul pune condiția ca locul de muncă al beneficiarilor să fie în aceeași localitate în care se află și locuința, pentru a contribui la dezvoltarea economică a unității administrativ-teritoriale.

Proiectul contribuie la creşterea calităţii vieţii persoanelor care locuiesc în zonele în care se construiesc imobilele, precum şi la asigurarea unor servicii comparabile cu serviciile din marile aglomerări urbane, stimulându-i pe tineri să participe activ la viaţa economică, culturală, educaţională, politică şi socială a comunităţii, conform Libertatea.ro.

Persoanele vor avea posibilitatea să cumpere ulterior locuința la un preț accesibil. Autoritățile administrației publice locale vor fi însărcinate cu administrarea și repartizarea locuințelor, pe criterii stabilite de consiliile locale, îprecum și acestora cu o chirie stabilită în condiţiile legii, asigurărândîntreţinerii şi reparării locuinţelor pe întreaga perioadă de viaţă a acestora.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *