Ultimele Știri

Guvernul continuă să amâne modificarea legii redevenţelor

Legea redevenţelor a fosta amânată deja de mai multe ori, iar Guvernul nu a pus-o nici de această dată pe lista pentru a doua sesiune legislativă din 2015.

Aceasta este înlocuită cu un nou proiect de lege privind instituirea unui impozit pe profitul obținut din exploatarea gazelor naturale, nu și a petrolului, cu un termen de finalizare a procedurii legislative propus pentru noiembrie 2015, conform profit.ro.

Guvernul Ponta a decis, la finalul anului trecut, prelungirea cu încă un an a sistemului de redevenţe care expira în decembrie 2014, deşi existau promisiuni că va impune un sistem care să aducă mai mulți bani la buget. Decizia luată atunci era argumentată prin faptul că ”nu pot fi operate modificări peste noapte”.

Începând din anul 2016, industria de extracție a petrolului și a gazelor naturale ar fi trebuit să beneficieze de un nou regim fiscal, care să combine actualul sistem de redevențe cu un nou sistem de impozitare suplimentară a profitului.

Premierul promitea anul trecut că va veni cu un nou proiect până în luna aprilie a acestui an, însă acest lucru nu s-a întâmplat. De asemenea, un alt lucru care urma să se întâmple, conform spuselor Guvernului, şi nu s-a mai întâmplat este nivelul mai redus de impozitare decât activitățile de pe uscat de care ar fi trebuit să aibă parte segmentul offshore.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*