Ultimele Știri

Guvernul caută investitori pentru TAROM

Premierul caută investitori pentru TAROM şi pentru cele două aeroporturi din Bucureşti.

Victor Ponta a discutat cu şefii celor mai importante companii aeriene din regiune, printre care şi Qatar Airways. Planul premierului este ca una dintre ele să preia operatorul aerian român, care este pe pierdere de peste șapte ani, şi, în aceste condiţii, nu poate fi listat pe bursă.

Bucureștiul e unul dintre aeroporturile din regiune care s-a dezvoltat cel mai mult, dar care are nevoie în continuare de investiții, pentru că deja începe și își atinge limitele de infrastructură. Or, pentru asta vreau să procedăm cât mai repede la o listare, care înseamnă capital privat care va rămâne în companie pentru a se extinde aeroportul, iar la pachet cu aeroportul, care înseamnă servicii pentru toate companiile care operează zboruri la București, căutăm un partener pentru TAROM. Iar partenerul, în acest moment, în lume, poate fi una din companiile din această regiune, deoarece companiile europene au propriile lor probleme şi nu sunt dornice să investească în TAROM, din păcate”, a explicat Victor Ponta.

Guvernul va încerca să încheie un parteneriat cu operatorul aerian Qatar Airways pentru modernizarea aeroportului Otopeni şi relansarea TAROM.

 „Am discutat și la nivel politic cu CEO-ul de la Qatar Airways, informându-l despre dorința noastră de a lista aeroportul București-Otopeni, de a restructura și a salva TAROM-ul”, a spus Ponta, aflat în Qatar.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*