Ultimele Știri

Guvernul canadian, puternic criticat după tragedia băiețelului sirian înecat

Guvernul conservator al Canadei este puternic criticat după ce informația conform căreia baiețelul înecat, adus de de valuri pe o plajă din Turcia, voia să emigreze în Canada.

O fotografie a corpului băiețelului de 3 ani Aylan Kurdi, adus de valuri pe o plajă din stațiunea Bodrum de la Marea Egee a făcut înconjurul lumii, stârnind sentimente de furie în mediul online.

Mătușa băiatului Tima Kurdi, care locuiește la Vancouver, a declarat că încerca să îl aducă pe fratele său și familia acestuia în Canada, însă s-a confruntat mai întâi cu probleme legate de aducerea unui alt frate aici, aflat în Germania, cerere fiindu-i respinsă în acest caz.

Liderul Noului Partid Democrat Thomas Mulcair, a cărui formațiune conduce în sondaje înaintea alegerilor din 19 octombrie s-a afișat emoționat și afectat de acest eveniment tragic și a declarat că un membru al partidului său a încercat să ajute familia lui Aylan: „Este greu de suportat că noi nu facem nimic. Canada are obligația de a acționa”, a declarat Mulcair.

Ministrul conservator al imigrației Chris Alexander a ales să își părăsească campania și să se întoarcă în Ottawa pentru a se implica activ în găsirea unei soluții pentru criza imigranților, declarând că se întâlnește cu responsabili pentru a obține o actualizare asupra cazului familiei și crizei migranților în general.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*