Ultimele Știri

Guvernul ar putea să impună taxe pe băuturile care conțin zahăr

Noi taxe ar putea fi valabile, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut, marți, guvernelor să impună taxe pe băuturile care conțin zahăr pentru a combate obezitatea în lume, conform Agerpres.

ONU estimează că există „dovezi tot mai puternice” că impunerea de taxe pe băuturile care conțin zahăr „ar duce la o reducere proporțională a consumului”.

„Dacă guvernele impun o taxă pe produse cum sunt băuturile care conțin zahăr, ele pot reduce suferința și salva vieți”, a declarat Douglas Bettcher, șeful departamentului de prevenire a bolilor netransmisibile, din cadrul OMS.

Numărul cazurilor de obezitate s-a dublat din 1980, la nivel mondial. Peste 1,9 miliarde de adulți — persoane de 18 ani și peste — erau supraponderali în anul 2014.

Numărul adulților cu diabet zaharat a crescut de la 108 milioane în 1980 la 422 milioane în 2014, potrivit primului raport global al OMS publicat în aprilie.

În Mexic, s-a impus deja, în 2014, o taxă pe băuturile care conțin zahăr. În urma creșterii cu 10% a prețurilor acestora, consumul a fost redus cu 6%.

„Politicile fiscale ar trebui să vizeze alimentele și băuturile pentru care există alternative mai sănătoase”, a precizat raportul OMS.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*