Guvernul aplică prima rectificare bugetară din acest an. La ce minister vor ajunge cei mai mulți bani

  • Nicoleta Ungureanu
  • 3 august 2016
  • Economie

Guvernul va discuta în ședința de astăzi despre prima rectificare care urmează să fie aplicată în acest an. Cei mai mulți bani au fost alocați Ministerului Muncii, care ar urma să primească în plus 2,8 miliarde de lei.

Ministerul Muncii va folosi cei 2,8 miliarde de lei pe care îi primește în plus de la Guvern pentru plata majorărilor salariale şi a pensiilor speciale aprobate de Parlament. Din totalul alocat, 1,4 miliarde de lei vor fi foosiți pentru plata integrală a drepturilor de asistenţă socială (indemnizaţii pentru creştere copil, ajutoare sociale, alocaţii de stat pentru copii, indemnizaţii pentru persoanele cu handicap) şi 1,42 miliarde de lei subvenţie supliemntară pentru a acoperi gaura de la bugetul public de pensii.

Majorarea veniturilor şi cheltuielilor bugetare însemană menţinerea deficitului bugetar la nivelul programat în buget, de 2,8% din produsul intern brut (PIB) pe cash şi de 2,95% din PIB după standardul european ESA.

„Precizăm că proiectul de rectificare a fost realizat în urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii ordonatorilor principali de credite ai bugetului de stat şi bugetelor asigurărilor sociale”, a menţionat Ministerul Finanţelor.

Ministerul Finanţelor primește și el bani în plus (613,6 milioane lei), în special pentru dobânzile mai mari pe care trebuie să le plătească statul pentru împrumuturi, şi Ministerul Afacerilor Interne (367,9 milioane lei), din care 182 milioane lei pentru organizarea alegerilor parlamentare.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *