Ultimele Știri

Guvernul alocă 350 de milioane de lei pentru ‘Prima mașină’

programul prima masina ponta

Guvernul a adoptat, astăzi, o hotărâre prin care stabileste un plafon de garantare de 350 de milioane de lei pentru Programul „Prima maşină” pentru acest an.

Deși FMI nu a fost de acord cu demararea Programului, guvernul a aprobat deja, astăzi, bugetul pentru „Prima Mașină”.

 

Pentru 2014, suma alocată a fost de 50 de milioane de lei, în condițiile în care normele de aplicare au fost adoptate în luna decembrie.

Chiar dacă delegatia FMI, prezentă la București, nu a fost de acord cu demararea acestui program, însă Guvernul a reușit să îi convingă pe creditori să își dea aprobarea.

De asemenea, băncile și instituțiile financiare nebancare care nu au aplicat pentru programul „Prima mașină” până la sfârșitul anului trecut, pot trimite până la 2 martie cererile de înscriere către Ministerul Finanțelor Publice și Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uriș

Până în acest moment la acest termen, 10 finanțatori au transmis către FNGCIMM și MFP cererile de înscriere în program, însă Guvernul nu menționeaza numele lor.

  • Cum poți să obții un credit pentru prima mașină

Persoanele care vor achiziționa un autovehicul prin acest program vor beneficia de o perioada de creditare de maximum 5 ani, la un cost al mașinii de cel mult 50.000 lei plus TVA, și cu o dobândă subvenționată în proporție de 50%.

Toate persoanele fizice cu vârsta de minimum 18 ani cu venituri și care îndeplinesc mai multe criterii de eligibilitate pot beneficia de programul „Prima mașină”.

O condiție impusă e ca doritorii trebuie să aibă o declarație pe proprie răspundere care să arate că nu au mai deținut în proprietate un autoturism nou, iar cu copia facturii proformă emise de vânzător să ateste că autoturismul achiziționat prin program este nou, îndeplinește cel puțin cerințele minime ale standardului EURO 5, este achizitionat de la o persoană juridică care are ca obiect de activitate vânzarea autovehiculelor.

Alte condiții de eligibilitate sunt avansul de minimum 5% din prețul de achiziție și asigurarea autoturismului nou-achiziționat din finanțarea garantată printr-o polită de asigurare de tip CASCO, care va acoperi cel puțin riscurile de avarii și furt.

La aceste condiții se adaugă normele proprii fiecărei bănci.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*