Ultimele Știri

Guvernul a eliberat o ordonanță care rezolvă temporar problema ciobanilor

Guvernul României a eliberat miercuri o ordonanță de urgență care rezolvă temporar problema ciobanilor.

Cele două puncte din articolele din Legea Vânătorii care i-a nemulțumit nespus pe toți crescătorii de ovine din România vor fi prorogate.

Anunțul prorogării punctelor din lege care fac referire la numărul maxim de câini la stână, dar și la dreptul de proprietate al pășunilor a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al Guvernului miercuri dimineața, într-o declarație de presă.

„Am emis o Ordonanță de Urgență care prorogă cele două puncte mult discutate. Nu avem și nu putem elibera o ordonanță de urgență de modificare a legii. În același timp, această prorogare este valabilă până la sfârșitul lunii aprilie, până în data de 25 aprilie 2016. Până atunci, vom găsi o soluție definitivă pentru rezolvarea celor două puncte de articole în discuție”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Cu alte cuvinte, cele două articole din legea Vânătorii, vor fi amânate. În plus, Suciu a mai spus că premierul a trimis câte o scrisoare celor doi președinți ai Camerelor Deputaților și Senatorilor prin care le solicită să vină cu soluţii, pentru a reglementa împreună toate măsurile care ar urma să fie luate, pentru ca Legea Vânătorii să fie „remediată”, așa cum au cerut ciobanii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*