Ultimele Știri

Guvernul a declarat 13 august zi de doliu național pe teritoriul României

Guvernul a declarat ziua în care va avea loc înmormântarea Reginei Maria, 13 august, zi de doliu național pe teritoriul României, conform purtătorului de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

În ziua de 13 august, autoritățile publice centrale și locale vor arbora drapelul României în bernă

„În memoria personalității celei care a fost Ana de România, Guvernul a declarat 13 august 2016 zi de doliu național. În această zi, toate instituțiile, autoritățile publice centrale și locale vor arbora drapelul României în bernă. Drapelul va fi arborat în bernă și la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituțiilor de învățământ, instituțiilor de cultură și misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, aeroporturi, porturi, gări și aerogări, precum și ca pavilion pe navele și ambarcațiunile care navighează sub pavilion românesc”, a spus Iolu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, aceeași obligație revine și persoanelor fizice, dacă arborează drapelul României la domiciliu sau reședință.

„De asemenea, la recomandarea Guvernului, posturile naționale de radio și televiziune, precum și instituțiile de cultură își vor adapta programul în mod corespunzător”, a afirmat Iolu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*