Guvernul a decis să acorde concedii de odihnă bugetarilor care au lipsit de la lucru un an calendaristic

  • Nicoleta Ungureanu
  • 8 iunie 2016
  • Social

Guvernul a decis să ofere concedii de odihnă salariaților care au lipsit de la serviciu un întreg an calendaristic, fiind în concedii medicale sau în concedii fără plată, informează Mediafax.

Este vorba de salariații din administraţia publică, din regiile autonome şi din unităţile bugetare aflaţi în situaţia în care au lipsit de la serviciu un întreg an calendaristic, fiind în concedii medicale sau în concedii fără plată.

Comisia Europeană a salocitat revizuirea HG 250/1992 privind concediul de odihnă şi alte concedii ale salariaţilor din administraţia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare.

„În cazul în care perioadele de concedii medicale şi de concedii fără plată au fost de 12 luni sau mai mari şi s-au întins pe doi sau mai mulţi calendaristici consecutivi, salariaţii au dreptul la un singur concediu de odihnă acordat în anul reînceperii activităţii, în măsura în care nu a fost efectuat în anul în care au lipsit de la serviciu”, se arată într-un comunicat emis de Biroul e presă al Guvernului.

Hotărârea adoptată a stabilit, de asemenea, că durata concediului de odihnă anual nu va mai fi condiţionată de durata concediilor medicale sau fără plată. România urmează să pună în aplicare dispoziţiile articolului 7 din Directiva 2003/88/CE privind anumite aspecte ale organizării timpului de lucru.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *