Ultimele Știri

Guvernul a decis construirea a două noi pușcării

puscarie

Guvernul a aprobat astăzi, printr-o Hotărâre, suplimentarea bugetului Ministerului Justiţiei pe anul 2015 cu suma de 2 milioane de lei, pentru Administraţia Naţionala a Penitenciarelor, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

Banii vor fi folosiţi pentru îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciare şi finanţării unor studii de prefezabilitate, etapa iniţială în demersul de creştere a capacităţii de cazare a sistemului penitenciar prin construirea de două noi penitenciare la Caracal şi Berceni, se arată într-un comunicat al Guvernului. Reamintim că Guvernul a aprobat, în prealabil, o derogare de la lege astfel încât să poată fi scoşi bani din Fondul de rezervă bugetară, fără să mai justifice şi urgenţa.

Suplimentarea fondurilor bugetare are caracter de urgenţă având în vedere că bugetul aprobat iniţial Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor în baza Legii bugetului de stat pe anul 2015 nu acoperea necesarul real de fonduri al sistemului penitenciar, susţine, în schimb, Guvernul.

Fondurile vor fi distribuite astfel:

1 milion lei pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie: finanţarea unor lucrări de reparaţii, igienizare, achiziţionarea de saltele, paturi, etc.

500.000 lei pentru studiul de prefezabilitate pentru noul penitenciar de la Caracal;

500.000 lei pentru studiul de prefezabilitate pentru noul penitenciar de la Berceni.

Noile penitenciare de la Caracal si Berceni vor fi construite prin valorificarea unor imobile preluate de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*