Ultimele Știri

Guvernul a decis ce vilă va primi Klaus Iohannis, ca reședință oficială

Guvernul a decis care este vila în care Klaus Iohannis va locui ca președinte al României, aceasta fiind Vila Lac 2. Ulterior, însă, Guvernul  aprecizat că această vilă va fi folosită ca reședință oficială doar pentru o perioadă scurtă, urmând ca după terminarea mandatului lui Băsescu, Klaus Iohannis să se mute în vila în care fostul președinte a locuit, și anume Vila Lac 3.

Clădirea Vilei Lac 2 se întinde pe o suprafață de circa 2.000 metri pătraţi şi are, de asemenea, un teren de 37.230 metri pătraţi. Aceasta dispune de saună și piscină interioară, precum și de patinoar, teren de tenis și vestiar.

„Guvernului i-a fost adusă la cunoştinţă opţiunea domnului Klaus Iohannis cu privire la reşedinţa pe care acesta doreşte să o ocupe, din momentul în care mandatul său va începe. În urma opţiunii domnului Klaus Iohannis, Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, ca viitorului preşedinte să îi fie acordată Vila Lac 2 drept reşedinţă oficială pentru perioada următoare. Ulterior eliberării Vilei Lac 3, ocupată în prezent de preşedintele în funcţie, Traian Băsescu, după termenul legal pe care îl are la dispoziţie, domnul Klaus Iohannis urmează să preia această reşedinţă drept reşedinţă oficială”.

La începutul lunii decembrie, Ponta a anunțat că i se vor pune la dispoziție viitorului președinte, cele două vile, Vila Lac 2 și Vila Lac 3, fiind opțiunea sa în care dintre acestea va locui: „Este decizia domniei sale. Noi avem ca şi locuinţe de protocol Lac 3, Lac 2. Va decide domnia sa”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*