Guvernatorul Băncii Angliei este criticat pentru măsurile de relaxare

  • Adelina Mitrache
  • 7 septembrie 2016
  • Externe
Mark Carney guvernatorul Băncii Angliei

Mark Carney, guvernatorul Băncii Angliei, s-ar putea să se fi grăbit cu decizia de a reduce dobânda de referinţă şi de a veni cu un nou pachet de măsuri de relaxare fiscală, crede Jacob Rees-Mogg, scrie Bloomberg.

Rees-Mogg este un politician care cere demisia guvernatorului din cauza avertismentelor acestuia legate de impactul părăsirii UE.

„Din moment ce nu putem avea încredere că este imparţial, începi să te gândeşti dacă acţiunile sale au un spate politic sau dacă tăierea ratelor a fost un răspuns la criticile unor analişti, pentru a dovedi că are dreptate’, a spus Mogg, un parlamentar pro-Brexit. „A trecut peste percepţia de imparţialitate din partea poziţiei sale de Guvernator”, a adăugat el.

Comentariile vin în condiţiile în care Carney trebuie să răspundă unor serii de întrebări legate de mandatul său, în prima sa apariţie publică de la barajul de la lansarea noului pachet de stimuli din 4 august.

Cele mai recente date statistice arată că economia britanică îşi revine repede după şocul initial declanşat de votul pentru Brexit, iar investitorii care pariaseră pe o nouă reducere a ratei anul acesta încep să vadă o probabilitate de doar 25%.
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *