Ultimele Știri

Guvern ucrainean în exil la Moscova. Patru soldați uciși în Donbas

guvern ucraina

În timp ce la Minsk, capitala Belarus, urmează să aibă loc o întâlnire între reprezentanți ai celor două tabere care ar trebui să conducă la un nou acord privind retragerea armelor de pe linia frontului, patru soldaţi ucrainieni au fost omorâţi în ultimele 24 de ore în estul separatist al Ucrainei.

Situația în zona de conflict a fost ‘extrem de tensionată duminică’, a adăugat purtătorul de cuvânt militar ucrainean, Andrii Lâsenko, acuzând rebelii de tiruri ‘asupra a patru cartiere locuite’ în zona Donețk, fief al rebelilor, și la Mariupol, port strategic și ultimul mare oraș din zona de conflict aflat sub controlul guvernului de la Kiev.

 ‘Am pierdut patru soldați, în timp ce alți 15 au fost răniți în urma unor confruntări intense și a tirurilor rebelilor’, a mai adăugat purtătorul de cuvânt.

Tirurile rebelilor cu arme de calibrul 152 mm dinspre Lugansk, o altă capitală separatistă, au vizat localitatea Stanița Luganskaia, situată la aproximativ 10 km de centrul administrativ omonim al regiunii.

Armele cu calibru mai mare de 100 mm ar fi trebuit să fie retrase de pe linia frontului de către cele două tabere aflate în conflict în conformitate cu acordurile de pace semnate în luna februarie la Minsk datorită medierii franco-germane.

O nouă întâlnire este prevăzută pentru luni după-amiază în capitala belarusă între emisari ai Kievului și cei ai separatiștilor din estul Ucrainei în cadrul cărora ar trebui să fie semnat un acord suplimentar privind retragerea armelor cu calibru de 100 mm, tancuri și mortiere.

Între timp, la Moscova a fost creat un așa-numit Comitet al salvării Ucrainei, un fel de guvern ucrainean în exil, în scopul înlăturării actualei administrații de la Kiev, după cum a anunțat luni fostul premier ucrainean Nikolai Azarov, citat de agenția de presă TASS.

Azarov a indicat că fostul președinte ucrainean Viktor Ianukovici nu va face parte din această structură, care va fi condusă de fostul deputat în Rada Supremă, Vladimir Oleinik. Acesta a făcut parte la început din Blocul Iulia Timoșenko, iar apoi a trecut la Partidul Regiunilor, al lui Ianukovici.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*