Guvern: Nouă miniștri au fost schimbați în timpul mandatului lui Dacian Cioloș

  • Nicoleta Ungureanu
  • 2 septembrie 2016
  • Politică
dacian ciolos

Odată cu demisia lui Petre Tobă, numărul de miniștri care au plecat din Guvernul în fruntea căruia se află Dacian Cioloș a ajuns la nouă. Acesta se află în funcția de prim-ministru de zece luni.

Șirul de demisii a debutat cu demisia Anei Costea, care a renunțat la funcție în 14 aprilie, în urma unei controverse legate de proiectul legii salarizării personalului bugetar. Acesta a fost înlocuită de  Dragoș Pîslaru.

La 10 zile de la plecarea acesteia, din Cabinet a plecat și Aura Răducu, care ocupa portofoliul Fondurilor Europene. Aceasta a fost împinsă de premier să renunțe la funcție, fiind motivată de „nemulţumirile domnului prim-ministru legate de obiectivele pe termen scurt” privind activitatea sa. La Ministerul Fondurilor Europene a fost numit, în locul Aurei Răducu, Cristian Ghinea.

La sfârșitul lunii aprilie a părăsit Guvernul Vlad Alexandrescu, fost ministru al Culturii. Acesta a fost înlocuită de Corina Șuteu, secretar de stat în minister.

Plecarea sa s-a făcut pe fondul scandalului de la Operă, unde a numit și revocat trei directori în doar câteva săptămâni. Revenirea asupra deciziilor inițiale s-a făcut și atunci ca urmare a unor reacții ale „străzii”, respectiv a angajaților Operei, conform Digi24.

Apoi, în urmă cu două luni, a avut loc prima remaniere a cabinetului. Dacian Cioloș a schimbat patru miniștri: Adrian Curaj (Educație), Dan Costescu (Transporturi), Marius Bostan (Comunicații) şi Dan Stoenescu (Românii de pretutindeni). În locul lor au fost numiți Mircea Dumitru, fost rector al Universităţii Bucureşti, Sorin Buşe, fost şef al Centrului De Cercetare Tehnologică Renault, Maria Ligor, fost ambasador în Spania și Canada.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *