Ultimele Știri

Grupurile de Facebook ajută la promovarea imaginii României în lume

Grupurile de Facebook au devenit tot mai populare, sunt ușor de creat și de administrat. Cel mai mare grup de pe Facebook este chiar grupul România cu peste 540.000 de utilizatori, grup creat și administrat de Liviu Trandafir. 

Liviu este un tânăr care lucrează în domeniul privat (specializat în domeniul IT&C/management/administrare) și afirmă că s-a decis să creeze un grup pornind de la un test, care ulterior a luat amploare și s-a transformat într-un hobby pentru promovarea imaginii României în lume și conexarea românilor din diaspora cu cei din țară. 

”În urmă cu patru ani mi-am făcut cont de Facebook, și curios din fire, am testat toate opțiunile care există pe Facebook să vad ce sunt și am creat grupul. Pe atunci majoritatea utilizatorilor se axau să creeze pagini, așa că eu am decis să mă axez pe un grup și l-am creat cu numele România,  mărturisește Liviu. 

„În primii doi ani grupul nu a fost băgat în seamă, dar după ce a trecut de o sută de mii de membri a început să fie mai relevant. Un grup mi s-a părut că e mult mai dinamic decât o pagină, pentru că lumea poate interacționa mai bine, există o diversitate în postări și o mai liberă putere de exprimare a românilor. Pe o pagină, de exemplu, un utilizator obișnuit nu poate posta, ci doar comenta. Pe un grup, însă, orice membru poate posta, iar mesajul este văzut de toată lumea. Asta duce implicit și la viralitate. Acest lucru a și făcut ca grupul să crească atât de repede.”, a afirmat administratorului grupului România. 

România ca și grup este destinat tuturor cetățenilor români din orice colț al lumii. Acest grup a fost înființat pentru românii din toată lumea în scop informativ, pentru a-i aduce mai aproape de țară, familii, prieteni, pe cei plecați peste hotare, pentru restabilirea vechilor conexiuni, pentru a face oamenii să se destindă și să zâmbească împreună și pentru a aduce mai departe în lume partea pozitivă și frumoasă a României. 

Grupul a fost implicat în proiecte umanitare, de susținere și mobilizare a românilor în campanii destinate informării publice. Grupul a militat pentru stoparea fraudei și corupției la cel mai înalt nivel, pentru exploatarea masive și ilegale de resurse naturale și pentru încurajarea tinerelor talente ( și multe activități culturale și divertisment). Inițiativa lui Liviu Trandafir ajută la promovarea imaginii României și aduce un serviciu comunităților de români din toată lumea.   

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*