Ultimele Știri

Grupul de la Vișegrad: Polonia, Ungaria, Cehia și Slovacia refuză cotele de imigranți

visegrad

La reuniunea grupului de la Vișegrad cele patru state membre, Polonia, Ungaria, Cehia și Slovacia au anunțat printr-o declarație comună că refuză cotele de imigranți impuse de Franța și Germania. 

Premierii celor patru ţări au respins orice sistem bazat pe cote obligatorii de refugiaţi. Cei patri lideri au spus că abordarea Uniunii Europene ar trebui să includă “conservarea naturii voluntare a solidarităţii europene”.

Ei au insistat că “orice propuneri care duc la introducerea cotelor obligatorii şi permanente din motive de solidaritate ar fi inacceptabile”.

Potrivit premierului polonez Ewa Kopacz – Polonia fiind cea mai mare ţară din regiune care respinge cotele obligatorii de refugiaţi – Varşovia crede în solidaritatea europeană.

Prin aceasta, “înţelegem că fiecare stat membru UE dispune de capacitatea de a lua decizii suverane în ce priveşte răspunderea, corespunzătoare posibilităţilor reale”, a arătat Kopacz.

De la Praga, ministrul de Interne Milan Chovanec a respins şi el ideea: “Cotele nu sunt o soluţie, nu cunoaştem nici măcar formula pe baza căreia ar trebui să fie redistribuiţi migranţii şi, mai presus de toate, cum să îi ţinem pe teritoriul ceh sau slovac din moment ce ei nu vor să fie aici”.

Şi premierul Slovaciei, Robert Fico, a insistat că sistemul de liberă circulaţie Shengen trebuie să rămână intact, dar migraţia necontrolată riscă să ridice pericolul terorismului în Uniunea Europeană. Polonia a respins categoric cotele de imigranți printr-o declarație a Guvernului de la Varșovia în cursul zilei de vineri.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*