Ultimele Știri

Grupul de la Vișegrad a spus din nou NU cotelor obligatorii

imigranti

Miniştrii de Externe ai statelor Grupului Vişegrad şi Letoniei nu au ajuns la niciun acord cu omologul lor din Luxemburg privind soluţionarea crizei imigranţilor, anunţă Guvernul Ungariei, precizând că sistemul cotelor rămâne prioritar pentru liderii UE, relatează MTI.

La reuniunea de la Praga, desfăşurată luni seară, au participat reprezentanţii Cehiei, Slovaciei, Poloniei, Ungariei, Letoniei şi Luxemburgului, a comunicat Ministerul ungar de Externe.

„Poziţiile statelor occidentale din cadrul UE şi cele ale Grupului Vişegrad privind soluţionarea crizei imigranţilor continuă să fie diferite”, a declarat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.

„Participanţii la întâlnire au priorităţi diferite privind problemele Europei”, a subliniat Szijjarto.

„Este clar că liderii Uniunii Europene vor trata în continuare cu prioritate sistemul cotelor obligatorii, în detrimentul protecţiei frontierelor”, a spus Szijjarto.

Grupul Vişegrad cere Uniunii Europene să intensifice eforturile împotriva imigranţilor cu raţiuni economice. „Europa Centrală şi de Est nu are capacităţile financiare sau culturale de a primi un număr mare de refugiaţi”, au precizat surse de la reuniune citate de The Telegraph.

Această poziţie i-a fost prezentată ministrului de Externe din Luxemburg, Jean Asselborn, ţară care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*