Ultimele Știri

Gruparea Stat Islamic a executat 15 dintre membri săi

ISIS

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a executat, duminică, 15 dintre membri săi la Raqqa, în cadrul celei mai mari acțiuni de acest fel realizate până acum în Siria, a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO, organizație neguvernamentală cu sediul la Londra), potrivit Reuters.

Execuțiile au urmat arestării, sâmbătă, a 35 de membri ai SI, precizează OSDO, care monitorizează conflictul izbucnit în urmă cu cinci ani în Siria. Ele au avut legătură cu asasinarea unui membru important al organizației jihadiste, Abu Hija al-Tunisi, care a murit miercuri în urma unui atac aerian.

Pe de altă parte, o explozie produsă în fața unei secții de poliție din Al-Dilam, oraș situat la 100 de kilometri sud de capitala saudită Riad, s-a soldat cu un deces.

Potrivit Ministerului de Interne saudit, cel puțin trei mașini de poliție au fost avariate de deflagrația care a avut loc în apropierea unei parcări.

O organizație locală, care se consideră filiala din provincia saudită Nejd a grupării Stat Islamic, a revendicat acest atentat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*