Ultimele Știri

Grupare de hoți condusă de un om de afaceri. Folosesc un nou dispozitiv cu ajutorul căruia intră în case fără a forța ușa

Nou dispozitiv pentru spargeri în apartamente. Cei mai versați hoți din Capitală, coordonați de un om de afaceri

hoti

Inventivitatea hoţilor nu are limite. Poliţia Capitalei a descoperit că aceştia folosesc un nou dispozitiv cu ajutorul căruia intră în case şi apartamente fără a forţa uşa sau a lăsa urme. Liderul grupării este un om de afaceri care deţine un hotel în Voluntari şi mai multe magazine în Complexul Europa.

Poliţiştii spun că au pus mâna pe cei mai versaţi spărgători de locuinţe din Bucureşti. Sunt pe urmele lor de mai bine de un an şi abia acum au reuşit să-i reţină. În tot acest timp au reuşit să jefuiască 11 case din care au furat bijuterii şi bunuri de peste 80 de mii de lei.

„Suspecţii se foloseau de instrumente special confecţionate pentru a pătrunde în locuinţă. De regulă nu lăsau urme”, a confirmat purtătorul de cuvânt al Poliției, Bogdan Ghebaur.

Aşa se explică faptul că de cele mai multe ori victimele acestor hoţi au realizat uneori abia după câteva săptămâni că le lipsesc bunuri de valoare din case, iar atunci şi-au acuzat apropiaţii de furt.

Anchetatorii cred că suspecţii au studiat mai toate tipurile de alarme şi încuietori de uşi şi şi-au confecţionat intrumente pentru a le neutraliza. Un astfel de dispozitiv a fost găsit în casa liderului grupării. Cu ajutorul lui, hoţii descuiau şi încuiau fără efort uşile caselor jefuite.

Gruparea era condusă de un om de afaceri, patron al unui hotel şi al mai multor magazine, despre care vecinii spun că este un tip misterios, dar au şi multe cuvinte de laudă. Doi membri ai rețelei – omul de afaceri și un complice – au fost reținuți deocamdată în acest caz.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*