Ultimele Știri

Gruia Stoica a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

gruia stoica

Patronul Grup Feroviar Român, Gruia Stoica, a fost condamant la 4 ani de închisoare cu executare și interzicerea unor drepturi de Curtea de Apel Ploiești. Pedeapsa nu este definitivă, acesta poate fi atacată de omul de afaceri la instanța supremă. 

Gruia Stoica a fost acuzat de cumpărare de influenţă, iar în acelaşi dosar avocatul Doru Boştină a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare. Stoica i-a oferit avocatului Doru Boştină suma de trei milioane de euro pentru a afla preţul cerut de CFR Marfă la o licitaţie organizată de Complexul Energetic Oltenia pentru transportul de cărbune.

La 17 ianuarie 2014, SC CEO SA a transmis invitaţii de participare la procedura de licitaţie (cu depunerea în plic a ofertelor, organizată conform normelor interne ale autorităţii contractante) mai multor societăţi, între care CFR Marfă SA şi SC Grup Feroviar Român SA Bucureşti. Licitaţia avea ca obiect prestarea de servicii de transport de cărbune pe o perioadă de trei ani, începând cu 1 aprilie 2014, cu o valoare estimată de 473.068.410 lei (peste 100 milioane euro) fără TVA.

Anchetatorii susţin că „există date şi indicii temeinice potrivit cărora, la data de 22 ianuarie 2014, omul de afaceri Gruia Stoica, reprezentând SC Grup Feroviar Român SA Bucureşti, i-a oferit avocatului Boştină Doru-Cătălin suma de 3.000.000 euro, în schimbul influenţei pe care avocatul a lăsat să se creadă că o are, printr-un intermediar, asupra directorului general al CFR Marfă SA (unul dintre competitori), în scopul divulgării, de către acesta din urmă, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, a preţului pe care societatea pe care o conduce urma să îl ofere, în cadrul licitaţiei”.

Omul de afaceri a executat un an de închisore în arest preventiv, perioadă care va fi scăzută din pedeapsa primită, conform legilor în vigoare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*