Ultimele Știri

Greva foamei şi negocieri la Complexul Energetic Oltenia

Sindicatele se întâlnesc astăzi cu administraţia companiei CE Oltenia în speranţa că vor ajunge la un consens, astfel încât salariile angajaţilor să nu fie micşorate.

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a luat hotărârea, la finalul săptămânii trecute, să respecte legea şi să reia negocierile pe marginea Contractului Colectiv de Muncă. Acest contract a fost înlocuit cu un acord care nu ar fi avantajos pentru angajați. Din acest motiv, angajații complexului au ieșit în stradă pentru a-și manifesta nemulțumirea. 

Mai mult, ei vor recurge la gesturi extreme pentru a-și convinge angajatorul să țină cont de părerea lor. Mulți sindicaliști au amenințat că vor face greva foamei. Liderii FNME recunosc că există astfel de intenţii printre salariaţi şi susţin că, dacă sindicaliştii lor vor apela, săptămâna aceasta, la forma respectivă de protest, ei, din solidaritate, li se vor alătura.

Oamenii sunt nemulţumiţi de planurile administraţiei de a le fi scăzute veniturile cu 2,7% şi de a disponibiliza peste 2.000 de persoane.

Dacă nu se ajunge la o înţelegere privind contractele pe 2015, sindicaliştii ameninţă că minerii se vor bloca în subteran.

Ieri, trei mineri au anunţat că intră în greva foamei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*