Ultimele Știri

Grecia se apropie cu pași mari de o tragedie națională – FALIMENTUL

faliment grecia

Grecia se confruntă cu cea mai mare problemă de la existența sa ca stat independent și poate una din cele mai mari crize financiare din istoria sa. Cetățenii greci sunt disperați, au rămas fară locuri de muncă, fără șomaj și trebuie să achite taxe din ce în ce mai mar. Efectiv unii oameni au ajuns să moară de foame pe strazi în urma executărilor silite efectuate de bănci.  

Tragedia Greciei se pare că nu are sfârșit chiar dacă oamenii l-au ales cu speranță pe Alexis Tsipras în funcția de șef al guvernului. Grecia va intra în faliment inevitabil, iar Europa se va clătina din toate încheieturile deși mai marii occidentali nu vor să recunoască asta.  În luna iunie, Grecia  nu își mai poate rambursa datoria către Fondul Monetar Internațional, fapt ce atrage instant FALIMENTUL statului elen.

troika_profimedia

Grecia nu va plătii datoriile către Fondul Monetar Internațional începând cu luna viitoare, deoarece nu mai are bani, a declarat Ministerul de Interne al țării. „Cele patru plăţi către FMI pentru luna iunie se ridică la 1,6 miliarde de euro, aceşti bani nu vor fi plătiţi, nici nu există ca să poată fi plătiţi”, a spus Nikos Voutsis la o emisiune de weekend a postului Mega TV.

Excluși din piețele de obligațiuni și cu ajutorul de salvare blocat, Atena a rămas cu visteria statului  goală și nu mai poate plăti salariile și pensiile. Ministrul Finanțelor Yanis Varoufakis spune că Grecia a făcut „progrese enorme” pentru a ajunge la o înțelegere cu creditorii internaționali, pentru a evita falimentul. Dl. Varoufakis a spus că ar fi „catastrofal” dacă Grecia va părăsi zona euro, iar estimarea  Băncii Europene este clară: ”ar fi începutul sfârșitului proiectului monedei unice.”

Greece

Noul guvern de la Atena a încercat diferite scheme de plată pentru ajutorarea populației, intrând în contradicție cu creditorii internaționali, respectiv troica(Comisia Europeană, Banca Central Europeană și FMI). Măsurile guvernului Tsipras au deranjat marea finanță și s-a ajuns chiar la amenințări cu blocarea programului de creditare și discursuri în contradictoriu între liderii greci și finanțatorii externi. 

Situația Greciei trebuie să devină un exemplu pentru toate statele europene care se supraîndatorează, inclusiv România care încearcă să încheie un nou contract de creditare cu Fondul Monetar Internațional.

grcka prosvjed

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*