Ultimele Știri

Grecia cere asistenţă financiară din partea UE pentru găzduirea a 100.000 de extracomunitari

imigranti refugiati

Guvernul de la Atena a transmis Uniunii Europene un plan de urgenţă pentru găzduirea a 100.000 de extracomunitari pe teritoriul Greciei, solicitând asistenţă financiară, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

CITEȘTE ȘI: FOTO: “Este creștinătate, nu califat!” Ungaria începe pregătirile pentru construirea gardului la granița cu România

Guvernul Greciei a cerut 480 de milioane de euro pentru găzduirea imigranţilor, în contextul în care peste 20.000 de imigranţi sunt blocaţi pe teritoriul ţării.

CITEȘTE ȘI: Europa, sufocată de valurile de migranți. Tensiuni între Grecia și Austria, Ungaria crește producția de sârmă ghimpată

„Nu suntem în măsură să facem faţă tuturor imigranţilor care vin, astfel că am transmis Uniunii Europene un plan care prevede găzduirea a 100.000 de refugiaţi”, a declarat Olga Gerovassili, purtătorul de cuvânt al Guvernului Alexis Tsipars.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Violențe la granița Greciei cu Macedonia. Imigranții au forțat granița

Comisia Europeană a exprimat preocupări că în Grecia ar putea apărea o criză umanitară, în contextul în care Macedonia a limitat tranzitul imigranţilor extracomunitari, astfel că mulţi sunt blocaţi pe teritoriul grec.

CITEȘTE ȘI: Grecia: Un grup de refugiați au blocat linia de cale ferată la granița cu Macedonia

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*