Ultimele Știri

Grecia: Acord între Atena și creditori. Vârsta de pensionare va crește la 67 de ani

S-a încheiat un nou acord între Atena și creditorii săi, pentru aplicarea reformei pensiilor începând din iulie. Aceștia negociază al treilea plan de salvare, în valoare de câteva zeci de miliarde de euro și au convenit, luni, ca reforma pensiilor să vizeze doar persoanele care au ieşit la pensie începând de la sfârşitul lunii iunie, potrivit Mediafax.

Creditorii au acceptat, în iulie, să negocieze un acord de asistenţă financiară în valoare de 86 de miliarde de euro care să permită Greciei să revină pe linia de plutire şi să rămână în zona euro. Odată cu aceasta, Guvernul grec s-a angajat să pună în aplicare reforme de amploare până la sfârşitul lui octombrie.

Un funcţionar de rang înalt de la Ministerul grec al Muncii a declarat că toate drepturile la pensionare stabilite înainte de 30 iunie nu vor fi afectate. De asemenea, a adăugat că Atena va elabora în detaliu reforma pensiilor până în octombrie şi va prezenta propuneri cu privire la probleme în domeniul muncii până la sfârşitul anului, conform Mediafax.

„În ceea ce ce priveşte problemele legate de muncă, Grecia vrea să definească şi să adopte practici mai bune, pe baza modelului social european, şi să revină asupra dereglementării practicate în cei cinci de asistenţă”, a declarat la rândul său ministrul Muncii George Katrougalos pentru agenţia Ana.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*