Grecia a pregătit un plan pentru educarea a mii de refugiați

  • Nicoleta Ungureanu
  • 29 august 2016
  • Externe

Ministerul Educației de la Atena a pregătit un plan de educare a copiilor refugiați din Grecia, acesta urmând să fie pus în aplicare din luna septembrie, informează agenția elenă de știri AMNA, preluată de Xinhua.

Copiii refugiați în Grecia vor urma cursurile fie în centrele de primire, fie în școli publice, unde vor fi transportați zilnic cu autobuze. Acest plan este susținut de UNICEF (Fondul Națiunilor Unite pentru Copii) și alte organizații internaționale.

Programa școlară pentru refugiați cuprinde limba maternă, engleză și noțiuni elementare de greacă, pentru a le permite copiilor să se integreze în țara gazdă.

În Grecia sunt în prezent 57.000 de imigranți, dintre care 22.000 sunt copii, conform unor date transmise de UNICEF. De asemenea, dintre aceștia, 18.000 sunt de vârstă școlară și au pierdut în medie până la un an și jumătate de școală.

Surse din ministerul educației afirmă că s-au obținut până în prezent circa șapte milioane de euro din fonduri europene pentru construcțiile necesare, pentru formarea personalului didactic și pentru manuale, ținând cont că Grecia se află într=un impas economic, luptându-se cu datoria publică.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *