Ultimele Știri

Grecia a eșuat în negocierile cu oficialii europeni

Oficialii greci s-au întâlnit cu reprezentanții parlamentului european pentru a discuta despre situația Greciei. Oficialii greci au dorit să-și impună propriile viziuni, însă negocierile au eșuat.

Se pare că discuțiile au durat mai puțin decât era prevăzut, deoarece oficialii greci și miniștrii de Finanțe europeni, nu au reușit să ajungă la un acord pe tema împrumutului acordat. Oficialii greci au respins toate condițiile miniștrilor europeni. Mai mult, s-a acordat Greciei o săptămână pentru a lua o decizie în privința programului propus de europeni pentru asistență financiară.

Bineînţeles că guvernul grec nu a reacţionat în niciun fel. Nu este o chestiune de negociere, ci se pune întrebarea ce îşi doreşte Grecia cu adevărat”, a declarat ministrul german de Finanțe, Wolfgang Schaeuble.

Grecia îşi doreşte modificarea condiţiilor de împrumut, lucru cu care creditorii internaţionali nu sunt de acord.

„Sunt foarte sceptic după tot ce s-a întâmplat în ultimele zile”, a spus Schaeuble.

Grecia are nevoie urgentă de bani, mai ales că datoria externă a țării depășește 300 de miliarde de euro. Mai mult, Banca Centrală Europeană ar putea tăia finanţarea de urgenţă pe care o acordă băncilor elene.

Actualul acord al Greciei cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană expiră la 28 februarie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*