Ultimele Știri

Gorbaciov: Putin a salvat Rusia de la dezintegrare

Președintele rus Vladimir Putin a salvat țara din pragul dezintegrării, afirmă fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov, în timpul lansării noului său volum „După Kremlin.” Gorbaciov, a comentat cu privire la situația din Ucraina și despre expansiunea NATO.

„Cred că noi toți – cetățenii ruși – trebuie să ne amintim că Putin a salvat Rusia de la începutul unui colaps. O mulțime din regiunile federație nu au recunoscut constituția noastră. Au fost peste o sută de variante constituționale locale din care a fost formată Constituția rusă.” a declarat Gorbaciov pentru RIA Novosti.

Gorbaciov a remarcat că președintele rus Putin  are o bună judecată și disciplină, iar acțiunile lui au fost cruciale pentru existența Federației Ruse.

Comentând cu privire la situația din Ucraina, președintele ex-sovietic a declarat că focul armat trebuie oprit imediat și ambele părți trebuie să vină la masa negocierilor .

„Toți sunt îngrijorați de ceea ce se întâmplă în Ucraina – politicienii și publicul. Iar faptul că guvernul nostru dorește sprijinirea persoanelor care sunt în dificultate, indiferent cât de greu stau lucrurile în țară, aceasta este ceea ce ne distinge mereu”, a spus Gorbaciov , subliniind că acest conflict nu poate fi rezolvat prin violență.

Gorbaciov a menționat de asemenea că influenți politicieni americani și europeni trebuie să se pronunțe împotriva agravării relațiilor internaționale, adăugând că mulți dintre vechii săi colegi văd primele semne ale unui nou Război Rece și să înțeleagă cât de important este pentru a calma lucrurile acum.

În ceea ce privește îngrijorările Rusiei asupra extinderii NATO, Gorbaciov este de acord că SUA joacă un rol cheie în acest proces.„NATO a început să stabilească baze jurul lumii … cred că președintele are în mare parte dreptate când atrage atenția asupra responsabilității, în special a SUA”, a spus Gorbaciov .

Între timp , atunci când vorbește despre situația internă din țară, fostul președinte al URSS și-a exprimat încrederea că Rusia va ieși din criză, adăugând că singurele întrebări sunt „atunci, când și la ce preț.”

Mihail Gorbaciov a servit ca secretar general al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice din 1985 până în 1991 , și, ca președinte al URSS din 1988. El a condus controversatele reforme perestroika, despre care se crede că au accelerat dizolvarea Uniunii Sovietice. Regula lui Gorbaciov a fost, de asemenea, îmbunătățirea și calmarea relațiilor cu Occidentul.

Comentarii prin Facebook