Google ar putea primi o amendă de 3 miliarde de euro

  • Adrian Marinescu
  • 16 mai 2016
  • Externe
google

Google riscă o amendă de 3 miliarde euro pentru practicile sale care au afectat concurenţă, scrie The Telegraph care citează surse apropiate investigaţiei. Comisia Europeană a deschis acum şapte ani o anchetă pentru a vedea dacă Google îşi promovează abuziv serviciul de shopping în rezultatele căutării şi concluziile finale par să arate că rivalii au fost afectaţi de practicile gigantului online.

Surse citate de Telegraph spun că, după trei tentative eşuate de a se ajunge la o înţelegere este foarte posibil că oficialii CE să nu mai acorde şi o a patra şansă celor de la Google. În ultimii ani CE a cerut companiei să facă anumite compromisuri în afişarea rezultatelor, însă schimbările propuse de Google nu au fost mulţumitoare.

Dacă Google va primi o amendă de 3 miliarde euro va fi cea mai mare dată de CE, recordul fiind deţinut de amendă primită de Intel: 1,1 miliarde euro în 2009.

Sursele spun că anunţul va fi făcut până la vacanţă de vara, cel mai probabil în iunie. Se spune că amendă este atât de mare fiindcă abuzul de poziţie dominantă a durat mulţi ani şi companiile rivale au fost tot mai defavorizate în rezultatele de căutare Google. În plus, Comisia Europeană vrea să dea un exemplu, mai ales că sursele spun că Google a tras de timp cât de mult a putut.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *