Ultimele Știri

Google vrea să descopere elixirul tinereţii fără bătâneţe

Cei de la Google nu sunt preocupaţi doar de tehnologia digitală, ci şi de calitatea vieţii şi procesul firesc de îmbătrânire. Compania a început colaborarea cu un mare lanţ de farmacii americane, AbbVie, pentru a demara o serie de cercetări menite să încetinească apariţia senectuţii.
Cercetările privind calitatea şi longevitatea vieţii umane nu sunt însă ceva nou pentru compania americană. De fapt, asocierea cu AbbVie este o continuare a unor cercetări mai vechi în domeniu, cunoscute sub numele de proiectul Calico. Acest proiect îşi propune să descopere aspectele misterioase ale existenţei umane care îi fac pe unii oameni să trăiască mai mult şi mai sănătos.

Pentru demararea cercetărilor, ambele companii vor investi aproape 250 de milioane de dolari, cu posibilitatea de suplimentare a investiţiilor cu alte 500 de milioane de fiecare, în funcţie de succesul proiectului. Capitalul destul de generos va fi direcţionat spre investigarea unor maladii fatale în prezent, precum cancerul sau afecţiunile neuronale atât de comune la persoanele în vârstă. Orice profit obţinut în urma proiectului va fi împărţit egal între cele două companii.

Parteneriatul este unul împărţit în funcţie de experienţă, iar fiecare îşi va aduce cercetătorii specializaţi într-un anumit domeniu de expertiză. Astfel, Calico va contribui la proiect prin angajarea unor experţi de renume mondial în cercetarea şi descoperirea de medicamente şi tratamente curative, în timp ce AbbVie va folosi experienţa acumulată în domeniul testării de medicamente pentru a distribui produsele oţinute publicului larg.

Cercetările vor avea loc în San Francisco şi, deşi profiturile obţinute de Google nu sunt estimate a fi unele foarte mari, compania s-a declarat extrem de angajată şi preocupată de descoperirea unor noi medicamente prin care calitatea vieţii umane să se îmbunătăţească.

Este ştiut că procesul creării si descoperirii de noi medicamente este unul destul de complex şi anevoios, iar implicarea Google în astfel de proiecte este extrem de apreciată, mai ales că investirea unui mare capital pentru descoperirea de tratamente pentru prelungirea vieţii poate duce la rezultate destul de spectaculoase, apreciază analiştii.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Google vrea să descopere elixirul tinereţii fără bătâneţe

  1. Da, este bine, cred ca exista deja mijloacele necesare si tocmai acest lucru, implicarea concreta, lipsea

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*