Ultimele Știri

Google va concepe o brățară care depistează cancerul

Compania lucrează la o tehnologie care combină nanoparticule ce depisează boli cu un senzor atașat unei brățări. Google vrea să depisteze cancerul sau infarctul mult mai repede decât sunt despistate în prezent.

Nanoparticulele pot fi introduse în sistemul circulator al pacientului prin simpla înghițire a unei pilule. Sunt particule atât de mici, încât pot încăpea până la 2.000 într-o hematie. Ele circulă în sistemul circulator și se atașază de celule, inclusiv de cele canceroase. Senzorul atașat la o brățară poate depista nanoparticulele și poate furniza informații importante medicilor. Ideea este să fie identificate orice mici schimbări în biochmia persoanei ce ar putea constitui un sistem de avertizare timpurie.

Ambiția Google este de a monitoriza constant sângele unei persoane pentru a depista markerii unici ai cancerului, ceea ce ar permite un diagnostic cu mult înainte de apariția oricărui simptom. Proiectul este dezvoltat de unitatea de cercetare a companiei, Google X, care se ocupă de inovațiile cu potențial revoluționar.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*