Google și Facebook primesc mai multe informații decât Agenția de Securitate Națională a SUA. Cine a făcut această afirmație

Google sau Facebook, primesc mai multe informații decât Agenția de Securitate Națională a SUA (NSA), deținând un ”capitalism al supravegherii”, conform fondatorului WikiLeaks, Julian Assange.

Vorbind prin videoconferință de la ambasada Ecuadorului la Londra, unde s-a refugiat din anul 2012 pentru a nu ajunge pe mâna autorităților americane, Assange a adăugat că, deși respectivele companii accesează o mare cantitate de informații, NSA la rândul ei supraveghează aceste societăți, astfel că, în final, respectivele informații ajung tot la serviciile secrete americane, conform Agerpres.

Google sau YouTube, prin intermediul Gmail, ”extrag în mod real tot ce doresc să extragă”, a mai spus Assange la videoconferința prin care a participat la un seminar internațional pe tema libertății de exprimare, desfășurat la Santiago de Chile. Pe de altă parte, el a estimat că 81% din publicitatea pe internet trece prin Google și Facebook.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *