Ultimele Știri

Google a lansat aplicația care va bloca de la distanță laptopurile pierdute sau furate

google chrome

Google a implementat pentru platforma Chrome OS o funcţie care permite blocarea dispozitivelor de la distanţă, laptopurile pierdute sau furate devenind astfel inutilizabile şi, teoretic, mai greu de valorificat.

Livrată cu o simplă actualizare de sistem, noua funcţie permite posesorilor de laptopuri cu sistem Chrome OS să folosească interfaţa web a contului de utilizator pentru a dezactiva de la distanţă dispozitivul pierdut.

Pe lângă blocarea accesului la datele personale şi fişierele păstrate în memorie, utilizatorii au posibilitatea şi să comunice cu persoana aflată în posesia dispozitivului, afişând un mesaj personalizat pe ecran.

Acesta poate conţine datele de contact ale posesorului de drept sau orice altă informaţie care ar putea ajuta la recuperarea dispozitivului.

Din păcate în lipsa unui mecanism eficient pentru dezactivare, implementat la nivel de hardware, este greu de crezut că noua funcţie poate opri infractorii experimentaţi, dispuşi să încerce formatarea hard disk-ului şi înlocuirea platformei Chrome OS cu alt sistem de operare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*