Ultimele Știri

Goană după cardul de sănătate, cu câteva zile înaine să expire păsuirile

A început o nouă goană după cardurile de sănătate! Şi asta pe ultima sută de metri înainte să expire ultima păsuire. Din 1 septembrie, doar minorii şi urgenţele mai au gratuitate fără card.

După avertismentul autorităţilor, sute de persoane s-au înghesuit la Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti, unde sunt cele mai multe carduri neridicate.

De la 1 august, Casa de Asigurări de Sănătate a Capitalei, programul a fost prelungit până la 18:00. Dar în fiecare zi nu au fost mai mult de 200 de persoane care să ceară cardul. Numărul s-a dublat în ultimele două zile. Sunt însă şi acum aproape 10.000 de asiguraţi care nu şi-au ridicat nici până acum cardul, deşi unii au depus cereri încă din ianuarie.

Documentul trebuie predat doar titularului sau persoanei împuternicite. Dacă aceştia nu sunt acasă, poştaşul e obligat să lase două avize. De-abia după alte zeve zile cardul e returnat de la Poştă la Casele de Asigurări. Cei care nu-şi găsesc nicăieri cardul trebuie să anunţe Casa.

Asiguraţii care împlinesc 18 ani şi cei care se asigură între timp nu trebuie să depună vreo cerere. Vor primi servicii gratuite! După ce apare emis, cardul trebuie prezentat.

Cei care refuză cardul sau îl declară pierdut vor primi servicii gratuite cu adeverinţa care se eliberează pe loc, la ghişeu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*