Ultimele Știri

Ginerele lui Traian Băsescu, unul din beneficiarii despăgubirilor oneroase de la ANRP

Avocatul Radu Pricop, ginerele președintelui Traian Băsescu figurează pe lista celor care au primit cele mai mari despăgubiri de la Autoritatea pentru Restituirea Proprietăților. Pe această listă mai apare și numele nepotului lui George Becali, Vasile Geambazi care a fost despăgubit cu suma de 67 de milioane de euro. 

Radu Pricop a fost despăgubit cu suma de 10 milioane de euro într-un dosar, alături de alte patru persoane. În această listă figurează moștenitori direcți cărora comuniștii le-au naționalizat averile, cât și cumpărători de drepturi litigioase de la moștenitorii de drept.

Moştenitorii industriaşului interbelic Nicolae Malaxa au primit cele mai mari despăgubiri de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor. Celor trei moştenitori le-au fost soluţionate trei dosare şi au primit, în total, 235 de milioane de euro.

Al doilea pe această listă este omul de afaceri Horia Simu Şchiopu. El a primit o despăgubire de peste 100 de milioane de euro. Potrivit unui raport al Curţii de Conturi, Horia Simu Şchiopu nu este moştenitor direct, ci a cumpărat drepturile litigioase cu aproximativ 1,5 milioane de dolari.

Topul celor mai mari despăgubiri acordate este completat de un grup de patru oameni de afaceri: Gheorghe Stelian, Valentin Vişoiu, Adrian Andrici şi Gabriel Gheorghe. Ei au primit 85 de milioane de euro de la stat. Din cauza acestui dosar, cei patru sunt anchetați de procurorii DNA, alături de fostul procuror-șef al DIICOT, Alina Bica. Si nu este singura despăgubire primită de Gheorghe Stelian. El a mai primit 50 de milioane de euro, alături de alte două persoane.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*