Ultimele Știri

Ginerele lui Traian Băsescu și Sergiu Lucinschi au fost trimiși în judecată

pricop

Ginerele lui Traian Băsescu, Radu Pricop, a fost trimis în judecată împreună cu fiul fostului președinte al Republicii Moldova, Sergiu Lucinschi.

Potrivit minutei ședinței de judecată, „în baza art. 347 alin. 3 rap. la art. 346 alin. 4 C.proc.pen., constată legalitatea sesizării Curţii de Apel Bucureşti Secţia a II-a penală cu rechizitoriul nr. 44/P/2015 din data de 25.06.2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie astfel cum a fost acesta completat prin Ordonanţa nr. 44/P/2015 din 12.11.2015 a aceleiaşi instituţii. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Pricop Radu Petru şi Lucinschi Sergiu. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu din 20.11.2015”.

Cei doi sunt acuzați de complicitate la șantaj pentru că ar fi cerut 4 milioane de euro de la un om de afaceri pentru a-l scăpa de un dosar. Radu Pricop a fost interceptat în timp ce îl învăţa pe Sergiu Lucinschi cum să dea aparenţa de legalitate şantajului de 2 milioane de euro.

În acelaşi dosar, Sergiu Lucinschi, fiul fostului președinte al Republicii Moldova, este acuzat de șantaj, trafic de influență, fals în declarații și participație improprie în forma instigării, la infracțiunea de fals intelectual, iar ofiţerul DIICOT Constantin Comăneanu a fost arestat preventiv.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*