Ultimele Știri

Gigi Becali, un nou dosar la DNA

gigi becali

Gigi Becali a declarat miercuri, la intrarea în sediul DNA, că nu a schimbat declaraţiile în dosarul lui Gabriel Popoviciu, aşa cum spun procurorii, precizând că infracţiunea din dosarul omului de afaceri este în acte, şi nu în ce declară el. Gigi Becali este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

Becali a venit la DNA, miercuri, pentru a fi audiat într-o cauză în care este suspectat de mărturie mincinoasă, după ce şi-a schimbat declaraţiile din dosarul în care omul de afaceri Gabriel Popoviciu este judecat pentru că ar fi obţinut ilegal o suprafaţă de 224 de hectare de teren în zona Băneasa.

“Eu am spus un million de euro, 500 de euro terenul meu, ei au făcut o evaluare şi au spus că e 40. Înseamnă că eu nu am ştiut, nu? Asta este plângerea mea. După care procurorii au anchetat. Ce spun eu nici nu are relevanţă. Eu nu am cum să ştiu ce ştie procurorul şi judecătorul. De ce? Pentru că acolo se vede evaluarea cât este, acte dacă sunt false, majorări dacă sunt false. E pe acte infracţiunea, nu pe ce spune Becali. Că orice am spus eu nici nu contează”, a spus Gigi Becali înainte de a intra în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Becali a afirmat că nu şi-a schimbat declaraţia dată în dosarul lui Popoviciu, ci doar nu mai ţine minte ce a spus iniţial, pentru că este  mult de atunci.

“Şi chiar dacă v-aş spune orice pe lumea asta, şi chiar dacă mi-aş aduce aminte orice, nu are relevanţă, pentru că abuzul în serviciu e pe acte. Sunt faptele, astea sunt actele, sunt adevărate, curate sau mincinoase. Evaluare, clar, costă 500 de euro sau 40 de euro”, a mai spus Gigi Becali.

El a adăugat că nu are emoţii că merge din nou în faţa procurorilor: “Ce aş putea să spun eu, ce minciună pot să spun sau ce adevăr să ascund eu, că tot adevărul este în acte pentru infracţiunea asta. Ori că spun, ori că nu spun, ce aş putea să spun, că nu am ce să spun. Acolo vorbesc actele, nu eu. M-aţi înţeles”, a adăugat Becali.

Înainte de a intra în sediul DNA, Becali a scos dintr-un buzunar nişte mătănii, el spunând: “Nu mai port ceas, că nu îmi mai place ceas. Mie îmi plac lucruri ieftine şi cruci. Şi mătăniile, care se fac ca să am curaj, să nu am emoţii”.

Becali a arătat în faţa instanţei că nu îşi mai menţine declaraţia dată în faţa procurorilor, pentru că este mult de atunci şi tot ce a spus era „la nivel de bârfă”.

“Ce a fost atunci la prima declaraţie sunt câteva fraze pentru că nu le mai ţin minte. Erau mai mult la nivel de bârfă.  Nu am probe care sa susţină ce scria acolo”, a spus Gigi Becali în faţa completului de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti.

În urma acestei declaraţii, procurorul de şedinţă a anunţat că Direcţia Naţională Anticorupţie s-a autosesizat cu privire la infracţiunea de mărturie mincinoasă, mai cu seamă că declaraţia iniţală dată de Becali a reprezentat un suport în ancheta penală desfăşurată la DNA în dosarul lui Gabriel Popoviciu. 

În cazul în care Gigi Becali va fi pus sub acuzare oficial pentru o nouă infracţiune, este posibil să fie cerută revocarea liberării sale condiţionate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*