Ultimele Știri

Gigi Becali cere reducerea pedepsei cu 6 luni

Gigi Becali, condamnat la trei ani de închisoare, cere reducerea pedepsei pe care o are de îndeplinit, cu șase luni. Motivul pe care îl invocă în cererea sa este faptul că incriminarea din dosarul Valiza nu mai este valabilă conform noului Cod Penal. 

Conform avocatului Ioan Grica, Gigi Becali a fost condamnat pentru două infracțiuni care s-au desfășurat în anii 2006 și 2008. Acestea au constat în încercarea de a îi premia pe cei de la Gloria Bistrița și Universitatea Cluj pentru ca acestea să-și acopere corect șansele  în câte o partidă pe care o aveau de disputat în campionat.

La momentul condamnării lui Gigi Becali, legea spunea că acest fapt reprezenta mită oferită pentru îndeplinirea atribuțiilor de servicii. Avocatul Grica susține însă că în urma modificărilor făcute în Codul Penal, acest fapt nu mai reprezintă un act ilegal  întrucât în prezent, o infracțiune reprezintă darea de mită pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

Prin urmare, avocatul declară că acțiunea lui Gigi Becali nu a constat în darea de mită pentru neîndeplinirea sarcinilor de lucru ci pentru apărarea egală a șanselor în timpul meciului. Datorită acestui aspect, Grica a cerut reducerea pedespei cu șase luni, precum și restituirea sumei de bani confiscată clientului său.

Atât cererea de reducere a pedepsei, precum și cea de restituire a sumei de bani confiscate au fost respinse. Procurorul a considerat că odată cu intrarea noului Cod Penal în vigoare, faptele lui Gigi Becali nu sunt dezincriminate.

steaua-incalca-gigi-becali-legea-si-din-inchisoare-99996-1

 

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*