Ultimele Știri

Gică Popescu, la sediul DNA

gica popescu

Fostul fotbalist, Gică Popescu a fost chemat la DNA, în calitate martor de către procurorii anticorupţie, conform Ştirilor ProTV.

Gică Popescu a fost chemat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în calitate de martor, pentru a le da explicaţii procurorilor în legătură cu faimoasele cărţi din penitenciare, considerate lucrările ştiintifice care aduc reduceri ale pedepsei. Acesta a realizat 4 asemenea lucrări, care i-au scurtat pedeapsa cu 120 de zile de închisoare. Gică Popescu trebuie să explice procurorilor cum a documentat şi redactat lucrările realizate în această perioadă, clarificând dacă el, sau alţi colegi ai săi, ar fi beneficiat de ajutor ilegal în realizarea acestora.

Gica Popescu DNA

„Doar am primit o citaţie ca martor”, a declarat Gică Popescu înainte de a intra în biroul anchetatorilor, specificând că va împărtăşi detalii în ceea ce îi priveşte pe colegii săi, doar procurorilor.

DNA realizează o investigaţie legată de posibile abuzuri făcute de cei de la penitenciare, care trebuie să se asigure că lucrările respective sunt cu adevărat scrise de cei pretinşi ca fiind autori.

La începutul acestui an, procurorii DNA s-au sesizat din oficiu în cazul lucrărilor scrise de deţinuţi cu privire la suspiciunea săvârşirii infracţiunii de favorizarea făptuitorului, în modalitatea ajutorului dat unor persoane condamnate pentru infracţiuni de corupţie, cu scopul de a îngreuna executarea pedepselor aplicate de instantele de judecată.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*